New footage showing Spanish police violence seen on October 1, 2017, from the officers’ cameras was published by the Catalan News Agency on Friday morning. Some officers can be seen beating and yelling at voters, and then commenting on the operation to each other afterwards.

“I used my truncheon like there was no tomorrow. And there was no way. And they pushed and pushed. If one of them didn’t end up with a broken rib, they were close” one of the officers remarks.

An excerpt shows some officers inside a police station surrounding a woman and yelling at her. They ask “where are the ballot boxes?” “I swear to God that I don’t know,” she answers, crying.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb